Πατησίων 5, Ομόνοια, 10436 Αθήνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Παρατηρητήριο Βελανιδιάς
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα - Άρθρα
14/3/2010 Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας κύρηξε το 2010 ο ΟΗΕ


Τα Ηνωμένα Εθνη κύρηξαν τη φετινή χρονιά Ετος Βιοποικιλότητας, προειδοποιώντας ότι ο σημερινός ρυθμός απώλειας ειδών είναι 1.000 φορές μεγαλύτερος του κανονικού.
Η Γερμανία ασκεί για φέτος την προεδρία της Συνθήκης για τη Βιοποικιλότητα του ΟΗΕ.
Στο πλαίσιο της Συνθήκης, η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε το 2002 να πετύχει μια «σημαντική μείωση» στο ρυθμό απώλειας βιοποικιλότητας έως το 2010. Είναι πλέον σίγουρο ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί.
«Η φετινή χρονιά πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να αρχίσουμε την προσπάθεια από την αρχή», με νέους στόχους για το 2010, είπε η Μέρκελ σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο πλανήτης χάνει σήμερα τρία είδη ανά ώρα, και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη διανύει το έκτο κύμα μαζικών εξαφανίσεων στην ιστορία της.
Το φαινόμενο απειλεί όχι μόνο τα είδη που χάνονται, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα που χάνει φυσικούς πόρους αξίας «τρισεκατομμυρίων δολαρίων».
Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Αχίμ Στάινερ, εκτελεστικός διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP) ζήτησαν τη σύσταση ενός φορέα στο πλαίσιο του ΟΗΕ ο οποίος θα συλλέγει επιστημονικά στοιχεία και θα συντάσσει πολιτικές για την προστασία της βιοποικιλότητας.
Ο νέος φορέας, τόνισαν, θα μπορούσε να βασιστεί στα πρότυπα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Πηγή: www.in.gr

 

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων από Περιβαλλοντικά νέα

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων

Eπισκέψεις
To δικτυακό μας τόπο έχουν επισκεφθεί 99312 φορές 13359 μοναδικοί επισκέπτες.
Τοποθεσία

Δείτε την ακριβή θέση των γραφείων του συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου σε Google maps
Χορηγοί

©2009 Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Web developement & design: QV-WEB