Πατησίων 5, Ομόνοια, 10436 Αθήνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Παρατηρητήριο Βελανιδιάς
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα - Άρθρα
25/3/2010 Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη, είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς, την Πέμπτη 24/3/2010. Η συνάντηση, αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συλλόγου μας για την ανάδειξη και προστασία του μοναδικού δρυοδάσους Ξηρομέρου.
Ο κ. Μωραΐτης μας ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου ενώ τα μέλη της Βελανιδιάς έθεσαν προς τον υπουργό μια σειρά ζητήματα. Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας πρότεινεαν στον Υφυπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η συστηματική κοπή των δέντρων, να ενισχυθούν τα Δασαρχεία με επιπλέον προσωπικό, να εποπτεύεται το δάσος από ένα δασαρχείο και όχι από τρία όπως είναι μέχρι σήμερα  ή ακόμη κι από έναν φορέα διαχέιρισης και κατέληξαν ότι απαιτείται να ενταχθεί το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου σε ένα καθεστώς προστασίας και να αποτελέσει Προστατευόμενη Περιοχή.
Ο κ. Μωραΐτης μας ενημέρωσε ότι από τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου είναι η ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών, (προσωπικό Αγροφυλακής, εποχιακοί δασοπυροσβέστες), η δημιουργία μικρού χώρου ήπιας δασικής αναψυχής στο δάσος και η κατασκευή κιόσκι ενημέρωσης, σε συνδυασμό με χάραξη μονοπατιών, διαδρομών περιήγησης, εγκαταστάσειων ήπιας αναψυχής επισκεπτών, ώστε να αναδειχτεί το βελανιδοδάσος  και να εξεταστεί αποτελεσματικότερος σχεδιασμός προστασίας και διαχείρισης του δάσους.

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων από Τα νέα του Συλλόγου

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων

Eπισκέψεις
To δικτυακό μας τόπο έχουν επισκεφθεί 99260 φορές 13333 μοναδικοί επισκέπτες.
Τοποθεσία

Δείτε την ακριβή θέση των γραφείων του συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου σε Google maps
Χορηγοί

©2009 Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Web developement & design: QV-WEB