Πατησίων 5, Ομόνοια, 10436 Αθήνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Παρατηρητήριο Βελανιδιάς
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα - Άρθρα
08/6/2017 ΣΥΝΎΠΑΡΞΗ


 Συνυπάρχουν στο δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου.

Αντέχουν την ξηρασία στο λόγγο-βελαώρα-βελανιδοτόπι-τεμάχι. Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Σκουρτούς Και 
απεικονίζουν ,μια παιώνια(απογωνιά ή πογωνιά) και μια χελώνα.Είκοσι χρόνια τώρα που παρατηρώ και τα δυο είδη ζωής και βλέπω ότι επιβιώνουν από την ξηρασία και από τις άλλες δυσμενείς καιρικές συνθήκες ,χωρίς να χρειάζονται την βοήθεια ,ούτε του ανθρώπου οικολόγου,του ανθρώπου ποιητή-συγγραφέα-ιστορικού φυσιολάτρη,ούτε του ανθρώπου επιχειρηματία του δρυοδάσους,ούτε και από αυτούς που καταστρέφουν το βελανιδοδάσος δεν θέλουν να ζητήσουν να τα λυπηθούν
 ,

 

 

ΠΑΡΆ ΜΌΝΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΆΣ Η <<ΑΜΑΔΡΥΆΔΑ>> ΖΗΤΟΎΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ,ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΌ ΤΩΝ ΕΙΔΏΝ.
Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΆΣ Η ΑΜΑΔΡΥΆΔΑ ΞΑΝΑΒΡΉΚΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΌ ΤΟΥ ΣΚΟΠΌ ΚΑΙ ΞΑΝΆΓΙΝΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΌΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΌΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ ΕΝΩΤΙΚΌΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΚΟΙΝΟΎ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΜΑΣ.
ΖΗΤΆΜΕ ΠΛΉΡΗ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ ΓΙΆ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ Σ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΎΔΡΕΥΣΗΣ( ΠΕΡΓΑΝΤΊ-ΧΩΡΙΏΝ ΣΚΟΥΡΤΟΎΣ-ΠΡΟΔΌΜΟΥ- ΑΓΡΑΜΠΈΛΟΥ). ΚΑΙ ΚΛΟΠΉ Σ ΝΕΡΟΎ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΊΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΆ ΣΚΟΥΡΤΟΎ ΚΑΙ ΠΡΌΔΡΟΜΟ.
ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ Η ΥΔΡΟΔΌΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΏΝ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΌΘΕΣΗ ΌΛΩΝ ΜΑΣ ΌΠΩΣ ΕΠΊΣΗΣ Η ΑΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΆΜΠΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΙΤΣΆΣ(ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΓΏΝ ΑΔΡΕΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝ Η ΦΎΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΆΣΟΥΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΆΣ.
ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙΣ ΞΗΡΟΜΕΡΊΤΗ ,Ο ΔΉΜΟΣ ΝΑ ΘΆΨΕΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΘΑ ΤΑ ΒΓΆΛΕΙΣ ΠΈΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων

Eπισκέψεις
To δικτυακό μας τόπο έχουν επισκεφθεί 103968 φορές 13839 μοναδικοί επισκέπτες.
Τοποθεσία

Δείτε την ακριβή θέση των γραφείων του συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου σε Google maps
Χορηγοί

©2009 Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Web developement & design: QV-WEB