Πατησίων 5, Ομόνοια, 10436 Αθήνα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
Παρατηρητήριο Βελανιδιάς
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα - Άρθρα
19/4/2019 Σύσκεψη φορέων 17-4-2019

 Συγκέντρωση Συλλόγων και φορέων ενάντια στις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιορευστά στις Φυτείες. 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα 17/4/2019, ώρα 18:30 η ενημερωτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), των Συλλόγων Μελών της και του  Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα», στην Αθήνα και στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ. για την αποτροπή εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας με βιορευστά στην Τ.Κ. Φυτειών.
Έγινε αναλυτική παρουσίαση του θέματος,  ενημέρωση για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, και για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έγιναν, από τους Νομικούς κ.κ. Ηλία Μπέτση και Σπύρο Γρίνο , οι οποίοι υποστηρίζουν και την προσφυγή του Δήμου Ξηρομέρου. 
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από την Βουλευτή του Νομού μας κα Μαρία Τριανταφύλλου, τον π. Βουλευτή κ. Ανδρέα Μακρυπίδη, τον π. Υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη, τον Πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτη Χολή, τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Αλέκο Σάββα εκπροσωπώντας  τον Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων, τον Φίλιππο Σαμαλέκο, τον κ. Λάμπρο Μπέτση,    τον    Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μπαμπίνης Αποστόλη  Κομπλίτση, τον κ. Μάκη Στρατούλη, Πρόεδρο Συλλόγου Βελανιδιάς, τον κ. Δημήτρη Στεργίου, Πρόεδρο της ΟΠΣΥΞ κ.ά. Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και προτάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες – δράσεις – κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική δικαίωση και την αποτροπή εγκατάστασης των μονάδων αυτών.
Αποφασίσθηκε 
Να εκδοθεί ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στον Δήμο Ξηρομέρου,
Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, 
Να πραγματοποιηθεί τις ημέρες των εορτών δυναμική κινητοποίηση στην περιοχή που προβλέπεται η εγκατάσταση των μονάδων.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: η Βουλευτής κα Μαρία Τριανταφύλλου, ο π. Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, ο π. Βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Σταύρος Καραγκούνης υποψήφιος Βουλευτής, ο Παναγιώτης Χολής, Πρόεδρος ΠΑΝΣΥ, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, κ. Αλέκος Σάββας, εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας, Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Βάλτου κ. Δημήτρης Μασκλαβάνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυρρείου, Περικλής Μωραϊτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαχαιράς, Γρηγόρης Τσίντζος και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Αθηνά Μπούρχα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» Δημοσθένης Κουτσομπίνας, ο π. Πρόεδρος Κοινότητας Φυτειών Στάθης Μπέτσης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Αποστόλης Κομπλίτσης, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Σαμαλέκος εκπροσωπώντας τον συνδυασμό « Ξηρόμερο – Δύναμη Ελπίδας – Ανατροπή τώρα», μέλη, της Ομοσπονδίας, των  Συλλόγων Μελών της, του Συλλόγου Βελανιδιάς, φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Επιστροφή στις κατηγορίες νέων

Eπισκέψεις
To δικτυακό μας τόπο έχουν επισκεφθεί 163676 φορές 16408 μοναδικοί επισκέπτες.
Τοποθεσία

Δείτε την ακριβή θέση των γραφείων του συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου σε Google maps
Χορηγοί

©2009 Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ
Web developement & design: QV-WEB